Bieten-veldslastamppot met vispakketjes
Ingrediënten
- 300 gram kabeljauw
- 50 gram boter
- 1 bosje dille
- 50 gram boter
- peper & zout uit de molen
- 1 dl droge witte wijn
- 500 gr kruimige aardappels
- 1 kg voorgekookte bieten
- 4 lenteui
- ⅛ liter demi- crême fraiche
- 150 gram veldsla
Instructies
- Verwarm de oven voor op 170°C.
- Knip voor de vispakketjes uit bakpapier 4 vierkante vellen, verdeel de vis in 4 gelijke stukken en leg ze midden op elk vel.
- Hak de dille grof, verdeel de helft ervan, samen met wat vlokjes boter over de vis en maal er peper en zout boven.
- Vouw de pakketjes dicht, maar giet door de laatste opening eerst nog een piepklein scheutje witte wijn.
- Bind de pakketjes met een touwtje dicht, leg ze op een bakplaat en laat de vis in de oven in ± 15 minuten gaar worden.
- Kook intussen de aardappelen in gezouten water in 20 minuten gaar.
- Breng in een andere pan ruim water aan de kook, wrijf de schil van de bieten en kook ze 3 minuten.
- Snijd de lente-ui in ringetjes.
- Verwarm de crème fraîche op laag vuur, voeg de rest van de gehakte dille toe en breng op smaak met peper en zout.
- Snijd de bieten grof en stamp ze met de aardappelen tot een grove stamppot.
- Roer de warme room erdoor en schep er daarna snel de veldsla en de lente-ui door.
- Serveer direct met de vispakketjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Variatietips:
- Vervang de veldsla door kleinbladige spinazie of gesneden andijvie. -
- Vervang het vispakketje door een pakketje met een plak feta van 50 gr, besprenkeld met olijfolie en 2 eetlepels versgehakte tuinkruiden.
- Zet vervolgens 12 minuten in de oven.