Bieten-veldslastamppot met vispakketjes

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 gram kabeljauw
  • 50 gram boter
  • 1 bosje dille
  • 50 gram boter
  • peper & zout uit de molen
  • 1 dl droge witte wijn
  • 500 gr kruimige aardappels
  • 1 kg voorgekookte bieten
  • 4 lenteui
  • liter demi- crême fraiche
  • 150 gram veldsla

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 170°C.
  • Knip voor de vispakketjes uit bakpapier 4 vierkante vellen, verdeel de vis in 4 gelijke stukken en leg ze midden op elk vel.
  • Hak de dille grof, verdeel de helft ervan, samen met wat vlokjes boter over de vis en maal er peper en zout boven.
  • Vouw de pakketjes dicht, maar giet door de laatste opening eerst nog een piepklein scheutje witte wijn.
  • Bind de pakketjes met een touwtje dicht, leg ze op een bakplaat en laat de vis in de oven in ± 15 minuten gaar worden.
  • Kook intussen de aardappelen in gezouten water in 20 minuten gaar.
  • Breng in een andere pan ruim water aan de kook, wrijf de schil van de bieten en kook ze 3 minuten.
  • Snijd de lente-ui in ringetjes.
  • Verwarm de crème fraîche op laag vuur, voeg de rest van de gehakte dille toe en breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de bieten grof en stamp ze met de aardappelen tot een grove stamppot.
  • Roer de warme room erdoor en schep er daarna snel de veldsla en de lente-ui door.
  • Serveer direct met de vispakketjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Variatietips:
  • Vervang de veldsla door kleinbladige spinazie of gesneden andijvie. -
  • Vervang het vispakketje door een pakketje met een plak feta van 50 gr, besprenkeld met olijfolie en 2 eetlepels versgehakte tuinkruiden.
  • Zet vervolgens 12 minuten in de oven.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Stamppot / Vis