Bietenbouillon

Porties: 4 personen
Total time 1 uur 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 grote rode biet
  • 3 eetlepel(s) rode wijnazijn
  • water kokend

Instructies

  • Als rode bieten lang in soep worden gekookt, wordt de juweelrode kleur een beetje bruin en het purper een beetje roestig aan de randjes.
  • Voor de smaak maakt dit niet veel uit, maar de glorie is vergaan.
  • Om dit tegen te gaan, kunt u een simpele bietenbouillon maken, die vlak voor het opdienen aan de soep wordt toegevoegd.
  • Rasp de biet in de pan, zodat er niets van het sap verloren gaat.
  • Voeg zoveel kokend water (of bouillon) toe dat de bieten net onder staan.
  • Voeg de azijn toe.
  • Breng dit langzaam aan de kook, haal het van het vuur af en laat het 20 minuten trekken.
  • Zeef dit vlak voor het serveren in de soep.
  • De soep moet zo heet mogelijk zijn, tegen het kookpunt aan, zodat ze niet meer opgewarmd hoeft te worden.
  • Koken bederft de kleur
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bouillon / Soep
Land van herkomst Rusland