Bietjessalade met geroosterde hazelnoten

AllerHande december 2003
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 zakje hazelnoten 65 g, grofgehakt
  • 1 theelepel karwijzaad kummel
  • 2 eetlepel(s) diksap appel fles à 400 ml, Biologisch
  • 2 theelepel mosterd
  • 1 eetlepel(s) ciderazijn fles à 250 ml, Biologisch
  • 6 eetlepel(s) walnootolie
  • 1 zak eikenbladslamelange 100 g
  • 4 rode bietjes gekookt

Instructies

  • In droge koekenpan hazelnoten rondom bruin roosteren.
  • Op bord laten afkoelen.
  • Vervolgens karwijzaad kort roosteren en over hazelnoten strooien.
  • In kom dressing kloppen van diksap, mosterd, azijn en olie.
  • Dressing op smaak brengen met zout en peper.
  • In schaal sla omscheppen met helft van dressing.
  • Sla over vier borden verdelen.
  • Bietjes in dunne plakjes snijden en op sla leggen.
  • Rest van dressing erover druppelen.
  • Salade bestrooien met hazelnoot en karwijzaad.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Noten / Salade / Voorgerechten
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch