Biologisch biefstuk met bonensalade

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 750 g panklare sperziebonen
  • 250 g biologische kastanjechampignons
  • eetlepel(s) Bakken & Braden vloeibaar
  • 2 schalen biologische haasbiefstuk à 2 stuks
  • eetlepel(s) olijfolie extra vierge sjalotten gesnipperd
  • 1 eetlepel(s) grove mosterd
  • versgemalen peper
  • zout

Instructies

  • Kook de sperziebonen in water met zout in ± 7 minuten beetgaar.
  • Maak intussen de paddestoelen schoon en snijd ze grof.
  • Verhit het vloeibare bakvet in een koekenpan en bak de biefstukken op een hoog vuur aan beide kanten bruin en naar wens rood of rosé.
  • Neem ze uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie.
  • Bak de champignons al omscheppend in het bakvet in ± 3 minuten op een hoog vuur bruin.
  • Roer de olie met de sjalotten en de mosterd door elkaar en schep het met peper naar smaak door de afgegoten sperziebonen.
  • Verdeel de champignons over de biefstukken en serveer met de bonensalade.
  • Lekker met verse friet.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rundvlees