Biscuitrol met mascarpone aardbeienvulling

Porties: 6
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

voor ± 14 plakken

    voor het biscuitdeeg:

    • 6 eieren gesplitste
    • 150 gram suiker + voor bestrooien
    • 1 mespunt zout
    • 11/2 theelepel citroenschil geraspte
    • 90 gram bloem gezeefde
    • 90 gram maïzena gezeefde
    • 90 gram amandelschaafsel

    voor de vulling:

    • 1 potje rode bessengelei Robertson's, 227 gr
    • 250 gram aardbeien rijpe / in vieren
    • 25 gram suiker
    • 2 eetlepels sinaasappellikeur
    • 3 blaadjes witte gelatine
    • 250 gram mascarpone losgeroerde
    • poedersuiker

    Instructies

    Biscuitdeeg:

    • Verwarm de oven voor op 250°C.
    • Klop de eidooiers krachtig met 75 gr suiker, zout, de citroenrasp en 2
    • eetlepels lauw water.
    • Klop de eiwitten met 75 gr suiker stijf en spatel ze door de dooiermassa.
    • Schep er de bloem en de maïzena in delen door.
    • Strijk het beslag in een rechthoek van 30 x 35 cm op de bakpapier uit en
    • bestrooi met de amandel.
    • Bak het biscuitdeeg in het midden van de oven in ± 6 minuten goudbruin.
    • Bestrooi de theedoek met suiker, keer de biscuit hierop en trek het papier
    • eraf.
    • Rol de biscuit en de doek strak op.

    Vulling:

    • Roer de gelei los.
    • Pureer de helft van de aardbeien met de likeur en de suiker.
    • Week de gelatine ± 5 minuten in ruim koud water, knijp ze uit en los ze in 1
    • eetlepel kokend water op.
    • Klop de gelatine door het aardbeienpuree en roer het mengsel door de
    • mascarpone.
    • Laat al roerend tot een crème afkoelen.
    • Rol de biscuit uit.
    • Bestrijk het eerst met bessengelei en daarna met aardbeiencrème, aan één
    • lange kant een beetje dikker.
    • Verdeel er de aardbeistukjes over.
    • Klap de biscuit vanaf de dik bestreken kant om en rol op: trek de doek
    • hiervoor langzaam maar krachtig omhoog.
    • Wikkel de doek strak om de rol en laat het geheel, met de naad onder, ± 2 uur
    • in koelkast opstijven.
    • Bestrooi de rol voor het serveren dun met poedersuiker en snijd hem met een
    • kartelmes in plakken.
    • Dit Italiaanse dessert maakt u extra snel als u de mascarpone-room vervangt
    • door 300 gr kant-en-klare roombavarois met amaretto (Mona). U heeft dan
    • wel de helft minder aardbeien nodig. Ook heerlijk bij koffie of thee.
    --------------------------------------------------------------------------------------------------
    Recept categorieën Dessert / Nagerecht
    Land van herkomst Italië