Bisschops wijn
Ingrediënten
- 10 kruidnagel
- 1 sinaasappel schoongeboend
- 2 kaneel
- 1 fles rode wijn (750 ml)
- 75 gram suiker
- 8 kandijstokjes
Instructies
- Kruidnagels in sinaasappel steken. Sinaasappel en kaneelstokjes in een pan leggen en rode wijn en 750 ml water erover schenken. De pan zonder deksel op een heel laag vuur zetten en de wijn 1 à 2 uur zachtjes laten trekken. Wel opletten dat de wijn niet gaat koken.
- Met een schuimspaan sinaasappel en kaneelstokjes uit de pan scheppen. Suiker al roerend in de warme wijn laten oplossen.
- De bisschopswijn in hittebestendige glazen scheppen en er eventueel een kandijstokje inzetten. Dit staat heel mooi en de kandij zoet de wijn ook, gebruik dan maar 50 gram suiker in plaats van de aangegeven 75 gram.
Voedingswaarden
Calories: 115 kcal | koolhydraten: 12 g