Bistecca Alpina

Biefstuk op Italiaanse wijze
Porties: 2
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 lendebiefstuk 250 gr
  • 1 eetlepel olijfolie
  • zout
  • 1 plak ham
  • versgemalen peper
  • 75 gram jonge kaas geraspte
  • 1 dl slagroom
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie
  • 1 theelepel tomatenpuree

Instructies

  • Verwarm een koekenpan droog op het fornuis op de hoogste stand.
  • Sla de biefstuk plat.
  • Verhit de olie in de koekenpan en bak het vlees vlug aan beide kanten bruin.
  • Bestrooi het met peper en zout.
  • Leg de ham op het biefstuk en strooi de kaas erover.
  • Leg een deksel op de pan en laat het vlees nog even bakken, zodat de kaas kan smelten.
  • Neem het vlees uit de pan en houd het warm.
  • Roer de room door de braadjus en kleur de saus een beetje roze met tomatenpuree.
  • Schenk de saus om het vlees en bestrooi het geheel met peterselie.
  • Geef er gebakken aardappelen en een gemengde salade bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rundvlees / Vlees
Land van herkomst Italië