Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- Dr. Oetker One-Two-Bake Bitterkoekjescake
Extra nodig:
- Baukje Poeder voor gele banketbakkersroom
- 125 ml slagroom
- 10 bitterkoekjes
- 2 eetlepel(s) suiker
- 2 eetlepel(s) rum
- water
Instructies
- Bak de Bitterkoekjescake volgens de instructie op de verpakking.
- Los twee eetlepels suiker op in twee eetlepels heet water.
- Voeg hieraan 1 eetlepel rum toe en giet de stroop over de bitterkoekjes.
- Meng 70 g poeder voor gele banketbakkersroom (½ pakje) met 125 ml ongeklopte slagroom en 200 ml water.
- Voeg aan de room nog 1 eetlepel rum toe.
- Snijd de cake in plakken en leg een plak op een gebaksbordje.
- Schep bij de plak een lepel van de room en decoreer deze met een bitterkoekje.
Notities / Tips / Wijnadvies
Oventemperatuur
Elektrische oven: 170°C
Heteluchtoven: 160°C
Gasoven: stand 2 - 3
Elektrische oven: 170°C
Heteluchtoven: 160°C
Gasoven: stand 2 - 3