Bitterkoekjescake met room en rum

Bitterkoekjescake met room en rum

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • Dr. Oetker One-Two-Bake Bitterkoekjescake

Extra nodig:

  • Baukje Poeder voor gele banketbakkersroom
  • 125 ml slagroom
  • 10 bitterkoekjes
  • 2 eetlepel(s) suiker
  • 2 eetlepel(s) rum
  • water

Instructies

  • Bak de Bitterkoekjescake volgens de instructie op de verpakking.
  • Los twee eetlepels suiker op in twee eetlepels heet water.
  • Voeg hieraan 1 eetlepel rum toe en giet de stroop over de bitterkoekjes.
  • Meng 70 g poeder voor gele banketbakkersroom (½ pakje) met 125 ml ongeklopte slagroom en 200 ml water.
  • Voeg aan de room nog 1 eetlepel rum toe.
  • Snijd de cake in plakken en leg een plak op een gebaksbordje.
  • Schep bij de plak een lepel van de room en decoreer deze met een bitterkoekje.

Notities / Tips / Wijnadvies

Oventemperatuur
Elektrische oven: 170°C
Heteluchtoven: 160°C
Gasoven: stand 2 - 3
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Cake