Bitterkoekjesijs met bosvruchten

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 150 g bitterkoekjes
  • 75 g pure chocolade
  • 200 ml slagroom
  • 75 g poedersuiker
  • 250 ml yoghurt
  • 2 eetlepel(s) amandellikeur
  • 400 g bosvruchten aardbeien, blauwe bessen of bosbessen, bramen, frambozen

Instructies

  • Verkruimel de bitterkoekjes met een deegroller of druk ze fijn in een plastic zak.
  • Rasp de chocolade grof of hak deze.
  • Klop de slagroom met de poedersuiker, die in gedeelten wordt toegevoegd, half stijf.
  • Spatel de yoghurt en de amandellikeur erdoor.
  • Voeg de bitterkoekjes en de chocolade toe.
  • Doe het mengsel in een vierkante of langwerpige lage schaal of diepvriesdoos en zet het in de diepvries.
  • Schep het na een uur om zodat er geen grove ijskristallen ontstaan.
  • Strijk de bovenkant glad en laat het ijs nog minimaal 3 uur bevriezen.
  • Maak intussen de diverse bosvruchten schoon.
  • Snijd het ijs in plakken en serveer de vruchten erop.

Notities / Tips / Wijnadvies

Drankadvies:

Naar keuze een amandel- of bessenlikeurtje.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën IJs / Nagerecht