Bitterkoekjesijs
Aller Hande 1996
Equipment
Ingrediënten
- 1 zakje Grand Cafe espresso Douwe Egberts,
- 12 bitterkoekjes pak á 250 g, AH,
- 4 eetlepel(s) amandellikeur slijter,
- 4 eetlepel(s) amandelschaafsel zakje á 45 g, Baukje,
- 1 beker Italiaans ijs crème Gaffe 750 ml, Antica Gelateria,
Instructies
- In pannetje 125 ml water aan de kook brengen.
- Espressopoeder in kopje doen en kokend water erdoor roeren.
- Bitterkoekjes halveren.
- Bitterkoekjes over vier bordjes verdelen.
- Besprenkelen met hete koffie en likeur.
- In droge koekenpan amandelschaafsel in ca. 2 minuten lichtbruin roosteren.
- Met ijsbolletjeslepel op elk bordje 2 bolletjes ijs op bitterkoekjes scheppen.
- Amandelschaafsel erover verdelen.
Voedingswaarden
Calories: 365 kcal | koolhydraten: 47 g | Protein: 6 g | Vet: 14 g