Bitterkoekjesijs

Aller Hande 1996
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 zakje Grand Cafe espresso Douwe Egberts,
  • 12 bitterkoekjes pak á 250 g, AH,
  • 4 eetlepel(s) amandellikeur slijter,
  • 4 eetlepel(s) amandelschaafsel zakje á 45 g, Baukje,
  • 1 beker Italiaans ijs crème Gaffe 750 ml, Antica Gelateria,

Instructies

  • In pannetje 125 ml water aan de kook brengen.
  • Espressopoeder in kopje doen en kokend water erdoor roeren.
  • Bitterkoekjes halveren.
  • Bitterkoekjes over vier bordjes verdelen.
  • Besprenkelen met hete koffie en likeur.
  • In droge koekenpan amandelschaafsel in ca. 2 minuten lichtbruin roosteren.
  • Met ijsbolletjeslepel op elk bordje 2 bolletjes ijs op bitterkoekjes scheppen.
  • Amandelschaafsel erover verdelen.

Voedingswaarden

Calories: 365 kcal | koolhydraten: 47 g | Protein: 6 g | Vet: 14 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën IJs / Nagerecht