Broccolipakketjes van Bladerdeeg

Gemaakt van vers bladerdeeg
Porties: 4
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Total time 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
  • 1 kleine broccoli
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 100 g crème fraîche
  • 1 eetlepel gehakte peterselie
  • 50 g geraspte bergkaas
  • Zout
  • Cayennepeper
  • 1 ei geklutst (om te bestrijken)
  • 2 eetlepels zwarte sesamzaadjes om te bestrooien

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 190°C boven-/onderwarmte en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking.
  • Snijd de broccoli in lange roosjes van ongeveer 6 cm en marineer met sesamolie en sojasaus.
  • Schil en snijd de stronk van de broccoli en meng met crème fraîche, peterselie en bergkaas.
  • Breng op smaak met zout en cayennepeper.
  • Rol het bladerdeeg uit met het bakpapier en snijd in 6 vierkanten.
  • Leg 1-2 eetlepels van het mengsel diagonaal op de hoeken van elk deegvierkantje en verdeel de broccoli erover.
  • Breng de twee tegenover elkaar liggende hoeken naar elkaar toe en druk stevig.
  • Bestrijk met ei en bestrooi met zwarte sesamzaadjes.
  • Bak onderin de oven gedurende 20-25 minuten tot de pakketjes goudbruin zijn.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de lichte, hartige smaak van de broccolipakketjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hartige taart / Hoofdgerechten
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch