Bladerdeeg croissantjes Zoet

Bladerdeeg croissantjes Zoet

Bij vers gebakken bladerdeeg croissantjes tast iedereen graag toe. Wij laten je een wat andere variant zien met jam, noten en mint. De frisse mint geeft een heel bijzonder aroma aan het deeg.
Porties: 16 16 croisantjes
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
  • 1 klein potje jam naar eigen smaak
  • 1 handje hazelnoot
  • Verse munt
  • 1 ei voor het bestrijken
  • 100 g chocola

Instructies

  • Haal het bladerdeeg 10 min. voor gebruik uit de koelkast en verwarm de oven voor op 220° C.
  • Rol het deeg op het meegerolde bakpapier direct af op het bakblik.
  • Snij het deeg in lengte door het midden en snij per helft 8 driehoeken uit het deeg.
  • Rooster in een paar minuten de hazelnoten in een pan en wrijf ze door een theedoek om het velletje eraf te halen. Hak de noten daarna in grove stukken.
  • Leg wat jam, hazelnoten en een blaadje munt op de brede zijde van het deeg en rol het deeg af naar het smalste punt.
  • Buig daarna de hoeken iets naar binnen en bestrijk het deeg met het losgeklopte ei.
  • Voor de chocoladeglazuur, de chocolade op laag vuur laten smelten. De afgebakken croissants kunnen met de chocolade gedecoreerd worden.

Video

--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Broodjes / Lunch / Ontbijt