Bladerdeegbakjes met ragoût en tomatensaus

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 12 plakjes roomboterbladerdeeg diepvries
  • 1 ei losgeklopt
  • 35 gram boter
  • 35 gram bloem
  • 2 ½ dl melk
  • 1 teentje knoflook uitgeperst
  • 175 gram Quornstukjes
  • 100 gram Magor in blokjes
  • 2 eetlepels slagroom
  • ½ eetlepel Pernod
  • zout peper
  • 2 ½ dl Italiaanse tomatensaus pot
  • 2 ontvelde tomaten in blokjes
  • 2 eetlepels gemarineerde paprika potje, bijvoorbeeld Grand'Italia
  • 2 eetlepels fijngesneden basilicum
  • 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Bestrijk de randen van 4 deegplakjes met water.
  • Steek uit 4 andere deegplakjes met een vormpje een rondje (deze worden niet gebruikt).
  • Leg deze plakjes op de eerste deegplakjes en druk de randen aan.
  • Maak in de overige 4 deegplakjes met de steruitsteekvorm een afdruk en leg de plakjes op de deegstapeltjes; druk ze licht aan.
  • Laat de deegbakjes ± 30 minuten in de koelkast rusten.
  • Bak de deegbakjes in het midden van de oven in ± 20 minuten goudbruin en gaar.

Ragoût:

  • Smelt de boter, roer de bloem erdoor en laat die al roerend 3 minuten garen.
  • Roer er de melk door.
  • Roer de knoflook, de Quorn en de Magor door de saus, verwarm de saus goed en breng haar op smaak met de Pernod, zout en peper.
  • Verwarm de tomatensaus en roer er de tomaat, de paprika en het basilicum door.
  • Snijd de sterren voorzichtig uit de bakjes.
  • Vul de bakjes met de ragoût en dek ze met een ster af.
  • Zet de bakjes op de borden, schep de tomatensaus ernaast en garneer met de pijnboompitten en de basilicumblaadjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hapjes