Bladerdeeghapjes met pesto

Bladerdeeghapjes met pesto

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor de pesto:

  • 10 gram basilicum
  • 10 gram Parmezaan
  • 20 gram pijnboompitten
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie extra vierge

Instructies

  • Rooster de pijnboompitjes zonder olie of boter, daarna laten afkoelen.
  • Rasp de Parmezaanse kaas.
  • Maak het knoflookteentje schoon en snijd doormidden.
  • Doe de pijnboompitjes, basilicum, knoflook en 2/3 van de kaas in een kom en maal dit met een staafmixer.
  • Voeg beetje bij beetje olijfolie toe en mix dit goed: de pesto moet niet te droog worden maar ook niet te olieachtig.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Besmeer het bladerdeeg met de pesto, laat aan 1 kant 1 centimeter van de rand leeg. Leg daarna de plakken ham erop en rol het bladerdeeg voorzichtig op terwijl je het beschermpapier tegenhoudt.
  • Druk daarna de rand van het bladerdeeg een beetje dicht.
  • Snijd daarna plakjes van ongeveer 2 centimeter en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  • Leg ze niet te dicht op elkaar omdat bladerdeeg uitzet.
  • Strooi er een beetje kaas over.
  • Bak de hapjes af in 20 minuten.
  • Warm serveren, heerlijk!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hapjes / Warme hapjes