Bladerdeegtaart met spinazie en Italiaanse ricotta

Bladerdeegtaart met spinazie en Italiaanse ricotta

Ricotta is een verse, zachte, frisse witte Italiaanse kaas van koeien- of schapenmelk met een milde en zachte smaak. Ricotta bevat nauwelijks vet en zout. Indien je ook nog een ‘light’-variant van kant en klaar bladerdeeg gebruikt, zet je een gezond gerecht op tafel.
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • rol bladerdeeg +/- 250 gram
  • 200 gram gekookte spinazie uitgelekt
  • 1 bakje verse ricotta 250 gr
  • 2 eieren rauw
  • 2 gekookte eieren in kleine stukjes gesneden
  • 1 ui niet al te groot in kleine stukjes gesneden
  • peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Rol het bladerdeeg uit.
  • De meeste merken bladerdeeg zijn verpakt in bakpapier.
  • Gebruik dit bakpapier samen met het bladerdeeg om een bakvorm (springvorm) te bekleden.
  • Klop de eieren stevig op en voeg de ricotta toe en mix nog even een paar seconden door.
  • Spatel met een houten lepel alle andere ingrediënten door het mengsel en giet dit in de met bladerdeeg beklede springvorm.
  • Vouw eventueel overtollig bladerdeeg gerust over de spinazie/ei-massa.
  • Bak ruim een half uur in het midden van de oven.

Notities / Tips / Wijnadvies

Kan zowel warm als koud gegeten worden.
Lekker met een glas droge, witte Italiaanse wijn zoals Pinot Grigio.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hartige taart
Land van herkomst Italië