Bladerdeegtaartjes met venkel en sardine
Allerhande maart 2002
Ingrediënten
- 4 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries)
- 1 kleine venkelknol
- 1 rode ui
- 2 blikjes sardines à 120 g
- 2-3 eetlepel(s) olijfolie extra vierge met basilicum
- ½ eetlepel(s) balsamicoazijn
- zeezout
- versgemalen peper
Instructies
- Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
- Grillpan voorverwarmen tot gloeiend heet.
- Plakjes bladerdeeg uitspreiden en in ca. 10 minuten laten ontdooien.
- Venkel schoonmaken en in lengte in flinterdunne plakjes snijden.
- Ui schoonmaken en in flinterdunne partjes snijden.
- Sardines afgieten en goed droogdeppen met keukenpapier.
- Venkel, ui en sardines bestrijken met olijfolie.
- Eerst sardines in grillpan in ca. 1 minuut aan één kant mooi roosteren.
- Op bord leggen.
- Dan venkel en ui in ca. 2 minuten mooi bruin roosteren, halverwege keren.
- Balsamico-azijn erover druppelen.
- Bakplaat bekleden met bakpapier.
- Elk plakje bladerdeeg in drie lange repen snijden en repen naast elkaar op bakplaat leggen.
- Venkel en ui erover verdelen en op elke reep 1 sardine met roosterstrepen naar boven leggen.
- Rest van olie erover sprenkelen en zout en peper erboven malen.
- In midden van oven taartjes in ca. 15 minuten goudbruin en gaar bakken.
- Laten afkoelen tot lauwwarm.