Bleekselderijsoep met tortellini

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 zak tortellini tri colore pasta, 250 g
  • 1 stokbrood wit
  • 100 g kruidenboter zachte
  • 1 struik bleekselderij in stukjes
  • 1 liter vleesbouillon rund, van tablet
  • 1 blik tomatenblokjes 400 g
  • 1 bakje soepballetjes runder / verse ca. 200 g

Instructies

  • Tortellini volgens gebruiksaanwijzing beetgaar koken.
  • Grill voorverwarmen.
  • Stokbrood schuin in plakjes snijden en deze aan beide kanten dun met kruidenboter besmeren.
  • Brood op bakplaat of rooster leggen en vlak onder grill in 3-4 minuten bruin roosteren, halverwege keren.
  • In soeppan bleekselderij in bouillon 5 minuten koken.
  • Tomatenblokjes en soepballetjes toevoegen en soep nog 2-3 minuten laten koken tot vlees gaar is.
  • Tortellini afgieten en door soep roeren.
  • Soep pittig op smaak brengen met zout en peper.
  • Serveren met geroosterde kruidenbroodjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Pasta / Soep
Land van herkomst Italië