Blinde vinken met couscous

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 varkenslapjes van het hespengebraad
  • 200 g varkensgehakt
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 wortelen
  • 1 courgette
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 1 deciliter vleesbouillon
  • 30 g rozijntjes
  • 200 g couscousgries
  • olijfolie
  • boter
  • 1 eetlepel bloem
  • nootmuskaat
  • 1 takje tijm
  • 1 blaadje(s) laurier
  • peper
  • zout

Instructies

  • Kruid het gehakt met een vleugje nootmuskaat en (eventueel) nog wat peper en zout.
  • Verdeel het in 4 porties en leg het op de varkenslapjes.
  • Rol stevig op en bind ze vast met keukentouw.
  • Laat de rozijntjes weken in water.
  • Maak de groenten schoon.
  • Snipper de ui en de knoflook.
  • Snij de wortelen en de courgette in plakjes.
  • Verhit in een diepe braadpan wat boter en olijfolie.
  • Braad de blinde vinken rondom aan in de vetstof.
  • Doe er de ui en de look bij, laat even stoven.
  • Strooi er de bloem bij en schep goed om.
  • Voeg er de bouillon, de gepelde tomaten, de wortelen, de tijm en de laurier aan toe.
  • Kruid naar smaak met peper en zout.
  • Dek af en laat 20 minuten sudderen tegen de kook aan.
  • Doe er de courgette bij en laat nog 10 minuten verder garen.
  • Doe de couscous in een diepe pan.
  • Overgiet het gries met 2 dl lichtgezouten kokend water (of zie verpakking).
  • Dek af en laat ongeveer 7 minuten onaangeroerd staan, tot al het water opgeslorpt is.
  • Voeg er de rozijntjes en een nootje boter aan toe.
  • Vermeng en maak met een vork de korrels los.
  • Verdeel over diepe borden.
  • Schep bij elke portie een blinde vink en groenten.
  • Serveer goed heet.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rijst / Varkensvlees