Bliny

Geniet van deze heerlijke hartige gistpannenkoekjes, bekend als Bliny, met dit Russische recept.
Porties: 4
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 15 g gist
  • 1 liter melk
  • 200 g bloem
  • 1 eetlepel suiker
  • 2 eidooiers
  • 50 g boter
  • Een snufje zout
  • 1 deciliter melk
  • 200 g bloem
  • 2 eiwitten
  • Boter
  • Kaviaar

Instructies

  • Los de gist op in de melk en meng met de helft van de bloem.
  • Laat het mengsel afgedekt rijzen.
  • Voeg vervolgens suiker, eidooiers, gesmolten boter en zout toe.
  • Voeg voorzichtig de lauwe melk en de rest van de bloem toe.
  • Laat opnieuw rijzen en meng dan met de stijfgeslagen eiwitten.
  • Bak in ruim boter kleine, dunne pannenkoekjes en serveer ze warm, bedekt met gesmolten boter en stukjes kaviaar.

Notities / Tips / Wijnadvies

  • Varieer door de bliny te kruiden met kervel en te serveren met gerookte zalm.
  • Meng rozijnen door het beslag en gebruik in plaats van melk zure room voor een zoete variant.
Geniet van deze authentieke Bliny als een smakelijk gerecht voor elke gelegenheid!

Voedingswaarden

Calories: 220 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 8 g | Vet: 7 g | Zout: 0.5 mg | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Pannenkoeken
Land van herkomst Rusland