Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- magnetronbestendige kom
- plasticfolie
- magnetron
Ingrediënten
- 680 gram bloemkool
- 110 gram geraspte cheddarkaas
- 1 ei
- 2 theelepel sesamzaad en/of maanzaad
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 °C.
- Doe de bloemkool in een keukenmachine en zet deze aan tot de bloemkool fijn is.
- Doe de bloemkool in een magnetronbestendige kom en dek af met folie.
- Plaats de bloemkool daarna drie minuten in de magnetron.
- Doe vervolgens de bloemkool in een kaas- of theedoek en knijp het vocht eruit. Doe de bloemkool daarna weer terug in de kom.
- Voeg vervolgens de geraspte kaas en het ei aan de kom toe en roer tot alle ingrediënten met elkaar zijn vermengd.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel acht hompjes van het mengsel over de bakplaat.
- Gebruik vervolgens een lepel om het mengsel te vormen tot een 2 centimeter dik geheel en een mooi rondje zo groot als een bagel.
- Steek daarna met een klein rondvorming object een rondje uit het midden van de bagel. Verdeel daarna de maan- en/of sesamzaadjes over de bagel.
- Bak de bagels 22 tot 25 minuten. ( ligt aan je oven)
- Laat daarna afkoelen en besmeer of beleg de bagel met je favoriete hartige topping, bijvoorbeeld roomkaas of ei.