Bloemkool-broccolicurry

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Instructies

  • Verhit 2 eetlepels oosterse roerbakolie en fruit hierin 1 teentje knoflook uit de
  • pers en 1/2 theelepel gemberpoeder.
  • Verdeel een kleine bloemkool in roosjes en snijd de stelen van 250 gr
  • broccoli in stukjes.
  • Verdeel de rest in roosjes.
  • Bak de steeltjes omscheppend ± 4 minuten, voeg in gedeelten de roosjes toe
  • en bak het geheel al omscheppend ± 5 minuten.
  • Schenk er 3 eetlepels water bij en laat alles in ± 10 minuten gaar worden.
  • Warm de laatste 2 minuten 1/2 groene paprika in reepjes mee.
  • Schep er 125 gr Griekse yoghurt en 1 eetlepel groene currypasta (Patak's)
  • door en breng op smaak met zout en versgemalen peper.
  • Garneer met verse koriandertakjes en 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten.
  • Lekker met gehaktballetjes en gekookte aardappelen.
  • Variatie: Vervang de paprika door 3 ontvelde tomaten in blokjes, de yoghurt
  • door 11/4 dl Room Culinair en de currypasta door 1 eetlepel kerriepoeder.
  • Garneer met peterselietakjes.
  • Lekker bij een broodje shoarma.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Curry's / Groenten
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch