Hartige Taart met Bloemkool en Broccoli

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 6 plakjes hartige-taartdeeg diepvries
  • 1 bloemkool
  • 1 broccoli
  • Zout
  • 150 g zachte geitenkaas bijv. Bettine Blanc
  • 4 eieren
  • 200 g vloeibare roomkaas bijv. Pan en Oven
  • Peper
  • 45 g amandelschaafsel
  • 1 eetlepel bloem om te bestuiven
  • Olie om in te vetten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Leg de plakjes deeg op het aanrecht en laat ze ongeveer 10 minuten ontdooien.
  • Maak de bloemkool en broccoli schoon, verdeel ze in kleine roosjes en was ze.
  • Kook de roosjes in ruim water met zout in 3-5 minuten beetgaar.
  • Laat ze uitlekken in een vergiet.
  • Bestuif het aanrecht met bloem.
  • Leg de plakjes deeg op elkaar en rol ze uit tot een ronde lap van ongeveer 30 cm.
  • Vet de taartvorm in en bekleed deze met het deeg.
  • Prik met een vork gaatjes in de bodem.
  • Verdeel de bloemkool- en broccoliroosjes over de bodem.
  • Verkruimel de geitenkaas erover.
  • Klop in een kom de eieren los met de roomkaas, een mespunt zout en peper.
  • Schenk het eimengsel over de groenten in de taartvorm.
  • Bak de taart in het midden van de oven gedurende ongeveer 20 minuten.
  • Strooi het amandelschaafsel erover en bak de taart nog eens 15 minuten, tot hij goudbruin is.
  • Serveer met een tomatensalade.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij deze hartige taart. De levendige zuren van de wijn zullen de romige geitenkaas en de groenten mooi aanvullen.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 18 g | Vet: 30 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hartige taart / Hoofdgerechten / Kaas
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch