Bloemkool en aardappel met bieflapjes

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 gram bieflapjes
  • versgemalen peper zout
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 500 gram bloemkoolroosjes
  • ½ zakje geribbelde aardappelplakjes
  • 100 peultjes
  • ½ bakje champignons
  • 2 tomaten
  • 4 eetlepels pindakaas
  • 1 eetlepel sherry
  • 100 gram gebrande cashewnoten
  • 2 eetlepels sesamzaad

Instructies

  • Snijd de bieflapjes in reepjes en maal er royaal peper boven.
  • Verhit de olie in een wok of wadjan, bak de vleesreepjes rondom bruin en neem ze daarna uit de pan.
  • Bak de bloemkoolroosjes en de aardappelplakjes omscheppend mee, voeg de afgehaalde peultjes toe en bak die ook omscheppend.
  • Halveer of vierendeel de champignons en roer deze samen met de in stukjes gesneden tomaten erbij.
  • Roer de pindakaas met de sherry uit en giet dit bij de groenten.
  • Voeg eventueel nog wat water toe.
  • Laat dit alles 5 minuten garen.
  • Voeg het vlees weer toe en bestrooi het geheel met de noten en het sesamzaad.
  • Lekker met wilde en witte rijst.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Rundvlees