Bloemkoolcurry

Aller Hande 1996
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 300 g pandanrijst
  • 4 scharreleieren,
  • 1 grote ui
  • 1 bloemkool
  • 2 eetlepel(s) olie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel(s) kerriepoeder
  • 2 theelepel chilipoeder
  • 1 eetlepel(s) bloem
  • 3 theelepel kruidenbouillonpoeder
  • 2 dl volle yoghurt
  • 4 eetlepel(s) gebakken uitjes

Instructies

  • Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing.
  • Intussen eieren in ca. 10 minuten hard koken.
  • Ui pellen en grof snipperen.
  • Bloemkool schoonmaken, wassen en in kleine roosjes verdelen. In wok olie verhitten.
  • Knoflook pellen en erboven uitpersen.
  • Ui, bloemkool, kerrie- en chilipoeder toevoegen en al omscheppend in ca. 4 minuten bakken.
  • Bloem en bouillonpoeder door yoghurt roeren.
  • Yoghurtmengsel en 1 dl water aan bloemkool toevoegen.
  • Al roerend langzaam aan de kook brengen.
  • Afgedekt ca. 10 minuten zachtjes laten sudderen. Intussen eieren onder koud water afspoelen, pellen en grof hakken.
  • Rijst over vier borden verdelen.
  • Bloemkoolcurry erop scheppen.
  • Eieren erover verdelen.
  • Bestrooien met uitjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Curry's / Hoofdgerechten
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch