Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 300 g pandanrijst
- 4 scharreleieren,
- 1 grote ui
- 1 bloemkool
- 2 eetlepel(s) olie
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel(s) kerriepoeder
- 2 theelepel chilipoeder
- 1 eetlepel(s) bloem
- 3 theelepel kruidenbouillonpoeder
- 2 dl volle yoghurt
- 4 eetlepel(s) gebakken uitjes
Instructies
- Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing.
- Intussen eieren in ca. 10 minuten hard koken.
- Ui pellen en grof snipperen.
- Bloemkool schoonmaken, wassen en in kleine roosjes verdelen. In wok olie verhitten.
- Knoflook pellen en erboven uitpersen.
- Ui, bloemkool, kerrie- en chilipoeder toevoegen en al omscheppend in ca. 4 minuten bakken.
- Bloem en bouillonpoeder door yoghurt roeren.
- Yoghurtmengsel en 1 dl water aan bloemkool toevoegen.
- Al roerend langzaam aan de kook brengen.
- Afgedekt ca. 10 minuten zachtjes laten sudderen. Intussen eieren onder koud water afspoelen, pellen en grof hakken.
- Rijst over vier borden verdelen.
- Bloemkoolcurry erop scheppen.
- Eieren erover verdelen.
- Bestrooien met uitjes.