Blote billetjes in het gras
snijbonenstamppot uit Brabant
Ingrediënten
- 400 gram aardappels
- zout
- 300 gram panklare snijbonen
- 2 braadworstjes
- 25 gram boter
- 1 potje witte bonen 350 gr
- ¼ dl melk
Instructies
- Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in blokjes.
- Kook de aardappelen en de snijbonen in een pan met weinig water en zout in ± 15 minuten gaar.
- Prik de braadworstjes met een vork hier en daar in.
- Verhit de boter in een koekepan en bak de braadworstjes in ± 10 minuten bruin en gaar.
- Spoel de witte bonen in een zeef onder koud stromend water af en laat ze goed uitlekken.
- Giet de aardappelen en de snijbonen af en stamp ze met een pureestamper fijn.
- Roer er zoveel melk door dat een smeuïge puree ontstaat.
- Schep het bakvet van de braadworstjes en de witte bonen erdoor en breng op smaak met zout en peper.
- Schep de stamppot op 2 borden en leg de braadworstjes erop.
- Het originele recept is met gezouten snijbonen en de verse worst wordt meegekookt.
- Als smaakmaker wordt een rest rundvleesjus gebruikt.