Blote billetjes in het gras

snijbonenstamppot uit Brabant
Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 gram aardappels
  • zout
  • 300 gram panklare snijbonen
  • 2 braadworstjes
  • 25 gram boter
  • 1 potje witte bonen 350 gr
  • ¼ dl melk

Instructies

  • Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in blokjes.
  • Kook de aardappelen en de snijbonen in een pan met weinig water en zout in ± 15 minuten gaar.
  • Prik de braadworstjes met een vork hier en daar in.
  • Verhit de boter in een koekepan en bak de braadworstjes in ± 10 minuten bruin en gaar.
  • Spoel de witte bonen in een zeef onder koud stromend water af en laat ze goed uitlekken.
  • Giet de aardappelen en de snijbonen af en stamp ze met een pureestamper fijn.
  • Roer er zoveel melk door dat een smeuïge puree ontstaat.
  • Schep het bakvet van de braadworstjes en de witte bonen erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  • Schep de stamppot op 2 borden en leg de braadworstjes erop.
  • Het originele recept is met gezouten snijbonen en de verse worst wordt meegekookt.
  • Als smaakmaker wordt een rest rundvleesjus gebruikt.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Stamppot / Vlees
Land van herkomst Brabant