Boboti

Zuid-Afrikaanse gehakttaart
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 g half-om-halfgehakt
  • 250 g tutti frutti
  • 3 eieren
  • 1 sneetje witbrood
  • 1 zakje garneeramandelen 65 g, grofgehakt
  • 1 eetlepel(s) kerriepoeder
  • 2 eetlepel(s) karnemelk
  • 1 theelepel koenjit kurkuma
  • 1 flesje zoete chilisaus

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 175 ºC.
  • In droge koekenpan gehakt bruin en rul bakken.
  • Tuttifrutti fijnsnijden. In diep bord 1 ei met 2 eetlepels water loskloppen.
  • Sneetje brood hierboven in stukjes scheuren en met vork door eimengsel prakken.
  • Overtollig vet uit pan scheppen.
  • Gehakt mengen met geweekt brood, tuttifrutti, gehakte amandelen, kerriepoeder en zout en peper naar smaak.
  • Gehaktmengsel in taartvorm scheppen en gladstrijken.
  • Gehakttaart in midden van oven in 30 minuten bijna gaar bakken.
  • In maatbeker overige 2 eieren met karnemelk en kurkuma loskloppen.
  • Ovendeur openen en eimengsel op gehakttaart schenken.
  • Nog ca. 15 minuten bakken, tot ei gestold en goudbruin is.
  • Vorm uit oven nemen en gerecht iets laten afkoelen.
  • Chilisaus apart erbij serveren.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met basmatirijst en wortelsalade.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hartige taart / Vlees
Land van herkomst Afrika