Boboti
Zuid-Afrikaanse gehakttaart
Ingrediënten
- 500 g half-om-halfgehakt
- 250 g tutti frutti
- 3 eieren
- 1 sneetje witbrood
- 1 zakje garneeramandelen 65 g, grofgehakt
- 1 eetlepel(s) kerriepoeder
- 2 eetlepel(s) karnemelk
- 1 theelepel koenjit kurkuma
- 1 flesje zoete chilisaus
Instructies
- Oven voorverwarmen op 175 ºC.
- In droge koekenpan gehakt bruin en rul bakken.
- Tuttifrutti fijnsnijden. In diep bord 1 ei met 2 eetlepels water loskloppen.
- Sneetje brood hierboven in stukjes scheuren en met vork door eimengsel prakken.
- Overtollig vet uit pan scheppen.
- Gehakt mengen met geweekt brood, tuttifrutti, gehakte amandelen, kerriepoeder en zout en peper naar smaak.
- Gehaktmengsel in taartvorm scheppen en gladstrijken.
- Gehakttaart in midden van oven in 30 minuten bijna gaar bakken.
- In maatbeker overige 2 eieren met karnemelk en kurkuma loskloppen.
- Ovendeur openen en eimengsel op gehakttaart schenken.
- Nog ca. 15 minuten bakken, tot ei gestold en goudbruin is.
- Vorm uit oven nemen en gerecht iets laten afkoelen.
- Chilisaus apart erbij serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met basmatirijst en wortelsalade.