Bocholter blonde

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 sjalotten
  • 1 flesje Bocholter Kwik
  • 150 gr boter
  • 30 gr bloem
  • dl slagroom
  • bruine basterdsuiker
  • peterselie

Instructies

  • Laat de fijngesnipperde sjalotten samen met de helft van het blonde Belgische bier, dit kan bijvoorbeeld ook Seizoens, Jupiler of Stella Artois zijn zachtjes inkoken.
  • Giet er al roerend de rest van het bier bij.
  • Voeg onder voortdurend roeren de boter in blokjes toe en laat de saus even inkoken.
  • Vermeng de bloem met de room en voeg dit mengsel aan de saus toe.
  • Blijf roeren en laat zachtjes doorkoken tot een mooie gebonden en zachtromige saus ontstaat.
  • Breng die op smaak met zout, peper en, als het bier een te bittere smaak geeft, met wat basterdsuiker.
  • Maak de saus af met fijngehakte peterselie.

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze saus is vrij neutraal en smaakt vrijwel overal bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Saus
Land van herkomst België