Boekweitspekkoekjes met stroop

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gr boekweitmeel
  • 25 gr gist
  • ½ liter melk
  • 1 ei
  • 4 eetlepels suiker
  • ½ liter water
  • olie of reuzel
  • 150 gr doorregen spek zeer dungesneden
  • stroop

Instructies

  • Zeef het meel in een kom en maak in het midden een kuiltje.
  • Los de gist in een kop lauwe melk op ,neem die van de halve ½ liter.
  • Giet de opgeloste gist in het kuiltje en meng met een beetje meel.
  • Voeg de suiker en het ei toe en voeg al roerend de melk en het water toe.
  • Roer alles goed door elkaar.
  • Laat de olie of reuzel in een koekenpan heet worden.
  • Schep een hoeveelheid deeg in de pan voor een heel dunne pannenkoek.
  • Leg er een laagje spek bovenop en vervolgens een tweede laag deeg.
  • Laat het deeg aan de onderkant bakken tot de bovenzijde droog is.
  • Draai de pannenkoek dan om en bak de tweede zijde bruin.
  • Dien op met stroop.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert / Nagerecht
Land van herkomst België