Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 500 gr boekweitmeel
- 25 gr gist
- ½ liter melk
- 1 ei
- 4 eetlepels suiker
- ½ liter water
- olie of reuzel
- 150 gr doorregen spek zeer dungesneden
- stroop
Instructies
- Zeef het meel in een kom en maak in het midden een kuiltje.
- Los de gist in een kop lauwe melk op ,neem die van de halve ½ liter.
- Giet de opgeloste gist in het kuiltje en meng met een beetje meel.
- Voeg de suiker en het ei toe en voeg al roerend de melk en het water toe.
- Roer alles goed door elkaar.
- Laat de olie of reuzel in een koekenpan heet worden.
- Schep een hoeveelheid deeg in de pan voor een heel dunne pannenkoek.
- Leg er een laagje spek bovenop en vervolgens een tweede laag deeg.
- Laat het deeg aan de onderkant bakken tot de bovenzijde droog is.
- Draai de pannenkoek dan om en bak de tweede zijde bruin.
- Dien op met stroop.