Boerenkool met rundvlees

Aller Hande 1996
Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 400 g bieflapjes
  • 2 theelepel steak seasoningkruiden AH,
  • 2 theelepel kruidenbouillonpoeder
  • 3 eetlepel(s) currygewürzsaus
  • 2 eetlepel(s) olie
  • 1 zak pommes rissolees
  • 450 g aardappels blokjes diepvries, Aviko
  • 450 g boerenkool panklare
  • zout
  • peper

Instructies

VOORBEREIDEN:

  • Ui pellen en in ringen snijden.
  • Bieflapjes in heel dunne reepjes snijden.
  • Bestrooien met steak seasoning.
  • In kommetje bouillonpoeder, currygewürzsaus en 1 dl water door elkaar roeren.

BEREIDEN:

  • In wok of braadpan olie verhitten.
  • Ui en vlees al omscheppend ca. 2 minuten bakken.
  • Aardappelblokjes en boerenkool toevoegen.
  • Al omscheppend ca. 3 minuten op halfhoog vuur bakken.
  • Curryvocht toevoegen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Aardappels en boerenkool onafgedekt op halfhoog vuur in nog ca. 5 minuten gaar laten sudderen en vocht laten verdampen, af en toe omscheppen.

Voedingswaarden

Calories: 400 kcal | koolhydraten: 36 g | Protein: 31 g | Vet: 14 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Rundvlees / Vlees