Boerenkoolstamppot van Astrid Veltman

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 ½ kg aardappels
  • zout
  • 600 gram boerenkool
  • 1 ui
  • 1 bak oesterzwammen
  • 1 bak kastanjechampignons
  • 150 gram cashewnoten
  • 1 eetlepel boter
  • 1 dl melk
  • 1 eetlepel mosterd
  • peper
  • 50 gram oude kaas

Instructies

  • Kook de aardappelen met de boerenkool in weinig water met zout in ± 30 minuten gaar.
  • Snipper intussen de ui en roerbak hem 5 minuten in de boter met de oesterzwammen en de kastanjechampignons.
  • Hak 2/3 deel van de cashewnoten fijn.
  • Giet de boerenkool met de aardappelen af en stamp ze fijn.
  • Voeg melk toe tot een smeuïge stamppot ontstaat.
  • Schep de ui met de paddestoelen, de noten, de mosterd en de kaas erdoor en breng op smaak met peper en zout.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Stamppot
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch