Boerenkoolstamppot met rookworst
Ingrediënten
Instructies
- Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in vieren.
- Doe 2 dl water, de boerenkool, de aardappelen en zout in een pan en laat het geheel, met het deksel op de pan, ± 20 minuten koken.
- Neem de rookworst uit de verpakking en leg hem op de aardappelen.
- Kook de boerenkool en de aardappelen in nog eens ± 10 minuten gaar.
- Neem de rookworst uit de pan.
- Giet de boerenkool en de aardappelen af en stamp ze met een stamper fijn.
- Voeg al roerend de melk en de boter toe en roer er de azijn en de currysaus door.
- Laat de stamppot op zacht vuur weer door en door heet worden en breng de stamppot op smaak met zout en peper.
- Snijd de rookworst in gelijke stukken en leg die erop.
Notities / Tips / Wijnadvies
lekker met piccalilly of gemengd tafelzuur.