Boerenkoolstamppot stap-voor-stap

AllerHande januari 2000
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg aardappels kruimig
  • 600 g boerenkool panklare
  • zout
  • 2 Rookworst ` 250 g
  • 25 g boter of margarine
  • 1 eetlepel(s) azijn
  • versgemalen peper

Instructies

  • Aardappels schillen, wassen en in stukken snijden.
  • Boerenkool in grote pan doen en aardappels erop leggen.
  • Ca. 2½ dl water en 1 theelepel zout toevoegen.
  • Op matig hoog vuur boerenkool en aardappels afgedekt aan de kook brengen.
  • Boerenkool in ca. 10 minuten laten slinken.
  • Rookworsten uit verpakking nemen en op aardappels leggen.
  • Boerenkool en aardappels afgedekt in nog ca. 15 minuten zachtjes gaar koken.
  • Rookworsten uit pan nemen en onder deksel warm houden.
  • Boerenkool en aardappels afgieten en kookvocht opvangen in kom.
  • Met aardappelstamper boerenkool en aardappels fijnstampen.
  • Boter en azijn toevoegen.
  • Alles goed door elkaar roeren en al roerend steeds scheutje kookvocht toevoegen tot alles smeuïg is.
  • Al roerend stamppot nog enkele minuten doorwarmen.
  • Op smaak brengen met zout, peper en eventueel nog scheutje azijn.
  • Boerenkoolstamppot op vier borden scheppen.
  • Rookworst in plakjes snijden en op boerenkool leggen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met piccalilly of mosterd.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Stamppot / Vlees
Land van herkomst Nederland