Bokkenpootjes van Janneke

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 8 eiwitten
  • 350 gr suiker
  • 500 gr gemalen witte amandelen
  • 1 citroen de geraspte schil er van
  • 1 tl kaneel
  • 3 pakjes vanillesuiker
  • bittere chocolade
  • enkele vellen ouwel

Instructies

  • Sla de eiwitten met wat suiker stijf.
  • Roer er afwisselend de overige ingrediënten door en doe het beslag in een spuitzak met een grote opening.
  • Leg enkele velletjes ouwel op de bakplaat en spuit reepjes van 6 à 7 cm op de ouwel.
  • Laat dit enkele uren drogen.
  • Schuif de plaat in het midden van de op 160°C (hetelucht 150°C) voorverwarmde oven.
  • Bak de koekjes 15-20 minuten, ze mogen niet bruin worden.
  • Laat ze op een rooster afkoelen.
  • Smelt de bittere chocolade au-bain-marie en strijk steeds een beetje op de achterkant van een koekje.
  • Plak er een tweede tegenaan (met de rug tegen elkaar).
  • Doop de beide punten van elk bokkepootje in de chocolade en laat ze goed hard worden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Chocolade / Koek