Bokkepootjes

Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

Voor het deeg:

  • 7 eiwitten
  • zout
  • 175 gram witte basterdsuiker
  • 150 gram amandelen geschaafde

Voor de vulling:

  • 150 gram boter
  • 75 gram poedersuiker
  • 2 eetlepels kofie extract van oploskoffie

Instructies

Voor de garnering:

  • 1 zakje chocofix (chocoladeglazuur)
  • Klop de eiwitten met een snufje zout met een mixer halfstijf.
  • Voeg er geleidelijk al roerend de suiker aan toe en sla het eiwit verder stijf,
  • tot u de kom kunt omkeren zonder dat het eiwit eruit loopt.
  • Schep het schuim in een spuitzak met het gladde spuitmondje.
  • Bekleed de bakplaat met bakpapier of beboter hem licht en spuit er repen op van ± 6 cm lang.
  • Bestrooi ze met de geschaafde amandelen en schuif de bakplaat midden in de oven.
  • Steek een houten lepel tussen de ovendeur en schakel de oven in op 100°c.
  • Droog de schuimpjes ± 2 1/2 uur en laat het schuim daarna afkoelen.
  • Roer intussen de zachte boter, de gezeefde poedersuiker en het koffie-extract tot een glad mengsel.
  • Bestrijk de platte kant van de helft van de schuimpjes met de mokkaboter en druk de platte kant van de niet bestreken schuimpjes er tegenaan.
  • Bereid het chocoladeglazuur volgens de aanwijzingen op het zakje.
  • Dompel de uiteinden van de bokkepootjes erin en laat het glazuur hard worden.
  • Tip: Roer voor zelfgemaakte chocoladeglazuur 100 gr poedersuiker en 2
  • volle eetlepels cacao door elkaar. Voeg al roerend enkele druppels water toe
  • en blijf roeren tot een glanzend mengsel ontstaat. Het glazuur moet zo dik
  • zijn, dat het bijvoorbeeld met de botte kant van een mes goed kan worden
  • uitgestreken
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Koek