Bolognesesaus
Ingrediënten
- 1 winterpeen
- 2 stengels bleekselderij
- boter
- 75 gram Parmaham
- 400 gram gehakt
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 50 ml rode wijn
- 1 blik tomaat (400 gr)
Instructies
- Schil de winterpeen en snijd in blokjes.
- Snijd de bleekselderij in de lengte in repen en de repen in kleine stukjes.
- Snijd de ham in reepjes.
- Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
- Verhit de boter in een braadpan en bak de ham ongeveer 4 minuten.
- Voeg het gehakt toe en bak het in een paar minuten rul. Schep het ham-gehaktmengsel met een schuimspaan uit de pan in een kom.
- Bak de winterpeen, bleekselderij, ui en knoflook ongeveer 5 minuten in het achtergebleven bakvet. Voeg daarna het ham-gehaktmengsel toe.
- Doe de wijn en de tomaten erbij.
- Breng aan de kook en laat met de deksel schuin op de pan op laag vuur minimaal 1 uur koken.
- Af en toe roeren en water toevoegen als de saus te droog wordt.
- Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze saus moet minstens een uur sudderen om goed op smaak te komen.