Bonte groentetaart met ananas

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 1 blikje ananas schijven à 4 stuks
  • 2 eetlepel(s) olijfolie traditioneel
  • 400 gr Italiaanse roerbakgroenten
  • peper
  • zout
  • 1 blik croissantdeeg Danerolles
  • 3 eieren
  • 125 ml crême fraiche
  • 150 g geraspte jonge kaas

Instructies

  • Was en snijd de courgette in dunne plakjes.
  • Laat de ananas uitlekken en snijd de schijven in stukjes.
  • Verhit de olie en bak de ui, courgette en de paprika 5 minuten.
  • Schep de ananas erdoor.
  • Breng de groenten op smaak met peper en zout.
  • Bekleed een lage taart- of quichevorm (26 cm ø) met het croissantdeeg en verdeel de groenten over de bodem.
  • Klop de eieren los en meng de crème fraîche, de helft van de kaas en peper en zout naar smaak erdoor.
  • Schenk het eimengsel over de groenten en strooi er de rest van de kaas over.
  • Bak de taart in een voorverwarmde oven (200 °C) in ± 40 minuten goudbruin en gaar.
  • Laat de taart uit de oven 5 minuten rusten en snijd hem in punten.
  • Lekker met ijsbergsla met knoflookdressing.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Sacred Hill, Chardonnay, wit, Australië
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Hartige taart
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch