Börek

(Turks gevuld deeggerecht)
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 vellen fyllodeeg
  • 450 gram diepvriesspinazie
  • ½ ui
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 25 gram amandelen
  • 100 gram feta
  • zout
  • peper

Instructies

  • Laat het fyllodeeg ontdooien.
  • Laat de spinazie in een vergiet ontdooien.
  • Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Pel de ui en snipper hem fijn.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan.
  • Pel de knoflook, pers hem boven de pan uit en bak de knoflook ± 2 minuten.
  • Voeg de ui toe en fruit hem op matig vuur in ± 5 minuten glazig.
  • Hak de amandelen in grove stukken en rooster ze in een droge koekenpan op
  • laag vuur goudbruin.
  • Snijd de fetakaas in blokjes.
  • Meng de spinazie met de ui, de amandelen en de feta en breng op smaak met zout en peper.
  • Leg de vellen fyllodeeg op een werkvlak en bestrijk ze dun met olijfolie.
  • Snijd ieder vel over de lengte in 3 lange, gelijke repen.
  • Schep op het begin van elke deegreep een beetje spinazievulling en vouw
  • steeds driehoekjes tot de deegreep op is.
  • Leg ze op de bakplaat en laat ze midden in de oven in ± 15 minuten gaar worden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hapjes
Land van herkomst Turkije