Bospaddenstoelensoep

Bospaddenstoelensoep

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 gram paddenstoelen melange gesneden
  • 125 ml slagroom
  • 1-2 sjalotten
  • 2 groentebouillion blokjes
  • 1 handje verse peterselie
  • optioneel:
  • drupje olijfolie met truffelsmaak

Instructies

  • Snijd de sjalotjes fijn en bak deze in een grote koekenpan met olijfolie.
  • Voeg wanneer de sjalotjes verkleuren de paddenstoelenmelange toe en bak deze kort mee.
  • Pak vervolgens een grote soeppan en breng hierin 1 liter water aan de kook.
  • Voeg de bouillonblokjes toe aan de soeppan wanneer het water kookt en roer dit er goed door heen.
  • Voeg dan 3/4 van de gebakken paddenstoelenmelange, alle sjalotjes en 125 ml slagroom toe aan de soeppan en laat dit ongeveer 10 minuten op een laag vuur zachtjes koken.
  • Pureer de soep na 10 minuten koken met een staafmixer of blender.
  • Roer na het mixen de overige 1/4 van de gebakken paddenstoelen melange door de soep en voeg gehakte verse peterselie toe.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Soep
Geschikt voor Dieët: Koolhydraat arm / Vegetarisch