Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 200 gram paddenstoelen melange gesneden
- 125 ml slagroom
- 1-2 sjalotten
- 2 groentebouillion blokjes
- 1 handje verse peterselie
- optioneel:
- drupje olijfolie met truffelsmaak
Instructies
- Snijd de sjalotjes fijn en bak deze in een grote koekenpan met olijfolie.
- Voeg wanneer de sjalotjes verkleuren de paddenstoelenmelange toe en bak deze kort mee.
- Pak vervolgens een grote soeppan en breng hierin 1 liter water aan de kook.
- Voeg de bouillonblokjes toe aan de soeppan wanneer het water kookt en roer dit er goed door heen.
- Voeg dan 3/4 van de gebakken paddenstoelenmelange, alle sjalotjes en 125 ml slagroom toe aan de soeppan en laat dit ongeveer 10 minuten op een laag vuur zachtjes koken.
- Pureer de soep na 10 minuten koken met een staafmixer of blender.
- Roer na het mixen de overige 1/4 van de gebakken paddenstoelen melange door de soep en voeg gehakte verse peterselie toe.