BosPaddenstoel Pakketjes met Crunchy Notenkorst

Porties: 4
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
  • Olijfolie om in te bakken
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 teen knoflook fijngehakt
  • 450 g gemengde paddenstoelen in kwarten gesneden
  • 1 paddenstoelen bouillonblokje verkruimeld
  • 100 ml droge witte wijn
  • 1 eetlepel cognac
  • 125 ml crème fraîche
  • bosje dragonblaadjes gehakt
  • Gemalen peper en zout naar smaak
  • 50 g belegen kaas geraspt
  • 50 g noten grof gehakt

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C (boven-/onderwarmte) en haal het deeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast.
  • Verhit olijfolie in een pan en bak de ui en knoflook hierin gedurende 10 minuten.
  • Voeg de paddenstoelen toe, samen met de verkruimelde helft van het bouillonblokje.
  • Bak al roerend op hoog vuur gedurende 5 minuten.
  • Voeg vervolgens de witte wijn toe en laat ongeveer 2 minuten inkoken.
  • Roer de cognac, crème fraîche en dragon door het mengsel.
  • Laat nog een minuutje zachtjes pruttelen.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Rol het bladerdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat en snijd het in 6 vierkantjes.
  • Leg een ruime hoeveelheid van het paddenstoelenmengsel op elk vierkantje deeg.
  • Vouw de vierkantjes dicht en druk de randen met een vork goed dicht.
  • Bestrooi de pakketjes met geraspte kaas en gehakte noten.
  • Bak de pakketjes in het midden van de oven gedurende ongeveer 20 minuten, tot ze goudbruin en knapperig zijn.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer deze heerlijke bos paddenstoel pakketjes als hoofdgerecht met een groene salade aan de kant.
 
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn, zoals een Pinot Noir, past goed bij de aardse smaken van de paddenstoelen en de knapperige notenkorst.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hartige taart / Hoofdgerechten / Warme hapjes
Land van herkomst Frankrijk
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch