Bospaddestoelenbouillon met portobello
AllerHande 15 2004
Ingrediënten
- 2 eetlepel(s) olie
- 100 g maïskipfilet in dunne reepjes
- 1 portobello in reepjes
- 250 ml bospaddestoelen- of gevogeltefond pot à 380 ml
- 2 eetlepel(s) medium dry sherry
- 1 teentje knoflook gehalveerd
- 1 theelepel gedroogde dragon
- 2 takjes peterselie fijngeknipt
- plukje tuinkers om te garneren
Instructies
- In pan met dikke bodem olie verhitten.
- Kip- en portobello reepjes op hoog vuur 1 minuut roerbakken.
- Fond, sherry en 200 ml water erbij schenken.
- Knoflook en dragon toevoegen.
- Geheel aan de kook brengen en 15 minuten zachtjes laten koken.
- Bouillon laten afkoelen en tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
- Knoflook verwijderen en bouillon door en door verwarmen.
- Bouillon in voorverwarmde diepe borden scheppen en met peterselie en tuinkers garneren.