Bospaddestoelenbouillon met portobello

AllerHande 15 2004
Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 eetlepel(s) olie
  • 100 g maïskipfilet in dunne reepjes
  • 1 portobello in reepjes
  • 250 ml bospaddestoelen- of gevogeltefond pot à 380 ml
  • 2 eetlepel(s) medium dry sherry
  • 1 teentje knoflook gehalveerd
  • 1 theelepel gedroogde dragon
  • 2 takjes peterselie fijngeknipt
  • plukje tuinkers om te garneren

Instructies

  • In pan met dikke bodem olie verhitten.
  • Kip- en portobello reepjes op hoog vuur 1 minuut roerbakken.
  • Fond, sherry en 200 ml water erbij schenken.
  • Knoflook en dragon toevoegen.
  • Geheel aan de kook brengen en 15 minuten zachtjes laten koken.
  • Bouillon laten afkoelen en tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
  • Knoflook verwijderen en bouillon door en door verwarmen.
  • Bouillon in voorverwarmde diepe borden scheppen en met peterselie en tuinkers garneren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bouillon / Gevogelte / Kip / Voorgerechten