Bospeen met peterselieboter

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 takjes peterselie zakje á 30 g,
  • 1 citroen
  • 1 teentje knoflook
  • 50 g zachte boter of margarine
  • zout
  • peper
  • 1 bos(jes) bospeen

Instructies

  • VOORBEREIDEN:
  • In kommetje peterselie fijnknippen.
  • Citroen onder stromend water goed schoonboenen.
  • Boven peterselie ca. 1 theelepel gele schil van citroen raspen.
  • Knoflook pellen en erboven uitpersen.
  • Boter erdoor roeren.
  • Op smaak brengen met zout en peper (= peterselieboter).
  • Boter in plasticfolie tot rolletje vormen en in koelkast ca. 1 uur laten opstijven.
  • Wortels wassen, schoonmaken en in stukken van ca. 4 cm snijden.
  • BEREIDEN:
  • In pan met weinig water en zout wortels afgedekt in ca. 10 á 12 minuten zachtjes gaar koken.
  • Wortels afgieten en overdoen in schaal.
  • Peterselieboter in plakjes snijden en op worteltjes leggen.
  • Serveren met gebakken vis en aardappelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Boters