Bospeen uit de oven

Allerhande maart 2005
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 bos bospeen ca. 500 g
  • 25 g boter in kleine blokjes
  • 2 eetlepel(s) dille vers of diepvries, fijngeknipt
  • 150 ml kippenbouillon uit pot of van tablet

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 225 ºC.
  • Puntje aan onderzijde en groen van bospeen snijden, maar 2 cm van groen laten zitten.
  • Wortels onder stromend water schoonboenen (bijvoorbeeld met schoon schuursponsje).
  • Groot stuk aluminiumfolie dubbelvouwen, vel slag draaien en nogmaals dubbelvouwen.
  • Zijkanten twee keer omvouwen, zodat stevige, grote foliezak ontstaat.
  • Wortels voorzichtig via opening in zak stoppen en boterblokjes en dille erbij doen.
  • Zout en peper naar smaak toevoegen.
  • Bouillon erbij schenken en opening meteen dichtvouwen.
  • Pakket op bakplaat leggen en in midden van oven schuiven.
  • Worteltjes in ca. 45 minuten gaar laten worden.
  • Pakket uit oven nemen, op serveerschaal leggen en openvouwen (pas op ontsnappende hete stoom!).

Notities / Tips / Wijnadvies

Dit gerecht is ook te bereiden in een ovenschaal met deksel of afgedekte schaal.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Ovenschotel