Bospeen uit de oven
Allerhande maart 2005
Ingrediënten
- 1 bos bospeen ca. 500 g
- 25 g boter in kleine blokjes
- 2 eetlepel(s) dille vers of diepvries, fijngeknipt
- 150 ml kippenbouillon uit pot of van tablet
Instructies
- Oven voorverwarmen op 225 ºC.
- Puntje aan onderzijde en groen van bospeen snijden, maar 2 cm van groen laten zitten.
- Wortels onder stromend water schoonboenen (bijvoorbeeld met schoon schuursponsje).
- Groot stuk aluminiumfolie dubbelvouwen, vel slag draaien en nogmaals dubbelvouwen.
- Zijkanten twee keer omvouwen, zodat stevige, grote foliezak ontstaat.
- Wortels voorzichtig via opening in zak stoppen en boterblokjes en dille erbij doen.
- Zout en peper naar smaak toevoegen.
- Bouillon erbij schenken en opening meteen dichtvouwen.
- Pakket op bakplaat leggen en in midden van oven schuiven.
- Worteltjes in ca. 45 minuten gaar laten worden.
- Pakket uit oven nemen, op serveerschaal leggen en openvouwen (pas op ontsnappende hete stoom!).
Notities / Tips / Wijnadvies
Dit gerecht is ook te bereiden in een ovenschaal met deksel of afgedekte schaal.