Boterkoekjes 2

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Deeg:

  • 20 gram boter
  • 80 gram suiker
  • ½ theelepel zout
  • 1 ei
  • 4 theelepel wijnbrand
  • 1 vinger nootmuskaat
  • 300 gram bloem

Vulling:

  • ca. 4 eetlepels frambozenjam

Decoratie:

  • 100 gram poedersuiker
  • 2,5 eetlepels citroensap
  • levensmiddelverf (vb. blauw)

Instructies

  • Van de boter, suiker, zout en vanille een crème roeren.
  • Het eigeel, de wijnbrand en de nootmuskaat met de crème vermengen en de crème vervolgens snel met de bloem tot een deeg kneden.
  • De deeg tussen bakpapier tot 2 vlakke platten uitrollen en ten minste 2 uur in de koelkast zetten.
  • De fornuis op 170 graden voorverwarmen.
  • De deegplaten tussen het bakpapier 3 à 4 mm dun uitrollen.
  • Met vormpjes koekjes uitsteken(bijvoorbeeld hartjes met een doorsnee van ongeveer 3,5 cm) en deze op een met bakpapier uitgelegde bakplaat leggen.
  • De koekjes in 10 à 15 minuten goudgeel bakken.
  • De koekjes eerst kort op de bakplaat laten afkoelen en vervolgens op taartroosters volledig laten afkoelen (ca. 2 uur).
  • De jam in een kleine pan verwarmen.
  • Op de helft van de koekjes wat jam verdelen. 
  • De overige koekjes erop zetten.
  • De poedersuiker met citroensap tot een glazuur verroeren.
  • Iets van de glazuur apart zetten en vervolgens de rest met levensmiddelverf inkleuren.
  • De koekjes met de gekleurde glazuur bestrijken.
  • De witte glazuur in een klein diepvries-zakje geven, een hoekje afknippen en de koekjes met de witte glazuur versieren. 
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Koek
Feestdagen etc Kerst