Bouillon de canard

bouillon van eend
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 g soepvlees
  • 1 wortel
  • 4 jeneverbessen
  • salie
  • peper
  • 1 eend karkas van een wilde
  • 150 g botten
  • 100 g prei
  • tijm
  • bouillonblokken
  • dragon

Instructies

  • Maak de groenten schoon en plet de jeneverbessen.
  • Hak het karkas in stukken en braad deze in de boter bruin.
  • Voeg dan het soepvlees, botten en de groenten bij.
  • Laat nog wat braden en voeg dan 2½ l water toe en de kruiden.
  • Breng aan de kook en laat 5 uur trekken.
  • Voeg eventueel de bouillonblokken toe.
  • Passer de bouillon door een zeef.
  • Waneer een heldere bouillon gemaakt wordt, klaar hem dan.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bouillon / Eend / Gevogelte / Voorgerechten