Bouillon met tempura

Porties: 2
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 liter kippenbouillon van 2 tabletten
  • frituurolie
  • 120 gram bloem
  • 1 eiwit
  • 400 gram stevige groenten in stukken aubergine, champignons, uiringen etc.
  • zout
  • 6 rauwe gamba's
  • 100 gram dunne mie
  • 2 lente-uitjes in schuine plakken

Instructies

  • Breng de bouillon aan de kook. En verhit de olie (180 °C).
  • Roer een beslagje van de bloem, het eiwit en ± 21/2 dl ijswater.
  • Bestrooi de groenten met zout en doop ze, evenals de gamba's, in het beslag.
  • Frituur dit in de hete olie in enkele minuten goudbruin (= tempura).
  • Kook de mie in de soep in ± 7 minuten gaar.
  • Schep de bouillon, mie en lente-ui in grote kommen.
  • Geef de tempura erbij.
  • Serveer direct.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bouillon
Land van herkomst Japan