Bouillon met tofu, garnalen en groenten

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 100 g tofu
  • ½ Spaanse peper
  • 50 g peultjes
  • 100 g champignons
  • 1 eetlepel(s) zonnebloemolie
  • 1 l kippenbouillon van tablet of uit pot
  • 50 g gekookte gepelde garnalen
  • ½ eetlepel(s) koriander of peterselie (vers of diepvries)
  • 1 eetlepel(s) Japanse sojasaus
  • 4 plakjes citroen

Instructies

  • Snijd de tofu in kleine blokjes.
  • Snijd het pepertje in dunne ringetjes.
  • Maak de peultjes schoon.
  • Snijd de schoongeborstelde champignons in dunne plakjes.
  • Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin de ringetjes Spaanse peper.
  • Voeg de bouillon toe en kook hierin de peultjes in circa 5 minuten beetgaar.
  • Doe de champignons en de blokjes tofu in de bouillon.
  • Kook de champignonplakjes 1 minuut.
  • Roer tenslotte de garnalen, koriander en sojasaus door de bouillon.
  • Schep de soep in kommen en leg in elke kom soep een plakje citroen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bouillon / Vis / Zeevruchten