Brabantse zure zult

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg varkenskop wangen
  • 200 g varkenstong
  • 100 g varkenshart
  • 200 g zwoerd
  • 2 liter water
  • 3 laurierblaadjes
  • 10 g peper
  • 5 g zout
  • 10 g nootmuskaat
  • 1 ½ deciliter azijn

Instructies

  • Zet de varkenskop, tong en hart op met heet water.
  • Voeg laurier, peperkorrels en zout toe.
    Breng het geheel aan de kook en laat het ca. 5 uur trekken.
  • Haal vervolgens vlees en zwoerd van de botten.
  • Maal het vlees samen met hart en tong fijn in de gehaktmolen of keukenmachine.
  • Het overgebleven vocht zeven en bij het gemalen vlees doen.
    Deze massa, onder voortdurend roeren, aan de kook brengen, goed doorlaten koken!!!
  • Het geheel op smaak brengen met nootmuskaat, azijn en zout.
  • Het geheel nogmaals goed doorkoken, in een vorm doen en af laten koelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Broodbeleg
Land van herkomst Brabant / Nederland