Bretonse wildzwijnsfricassée

Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

voor het marineren

  • 400 g wildzwijns-'goulash'
  • 3 dl rode landwijn
  • ½ dl lambig
  • 1 ui in ringen
  • 2 gepelde teentjes knoflook
  • 1 laurierblad
  • 2 takjes tijm
  • versgemalen zwarte peper

voor het braden

  • 25 g boter
  • peper
  • zout
  • bloem
  • 2 gesnipperde sjalotjes
  • aardappelmeel
  • scheutje calvados
  • voor het garnituur
  • spruitjes
  • kastanjes eventueel uit pak of blik

Instructies

  • Zet de stoere blokken vlees met de ingrediënten tot en met de peperkorrels toegedekt minstens 24 uur in de koelkast te marineren.
  • Laat het vlees (zonder ui e.d.) in een zeef boven de marinade uitlekken en dep het droog.
  • Laat de marinade zachtjes trekken (pas op voor overkoken!).
  • Bruin de boter in een pan.
  • Bestrooi het vlees met peper en zout, bepoeder het met bloem en bak het rondom bruin.
  • Laat de sjalotjes even meedoen en giet er dan de gezeefde marinade over.
  • Roer goed door en laat onder deksel zeker 2 uur zachtjes stoven.
  • Kook intussen de tamme kastanjes en de spruitjes, leg ze langs de rand in een schotel en houd ze warm.
  • Schep het vlees middenin de schotel.
  • Roer een scheutje lambig (of calvados) en misschien nog een bewijsje knoflook door het stoofvocht, dat licht met aardappelmeel is gebonden en schep dit over het vlees.
  • Denk nou niet 'Waar is m'n aardappel?': prak die kastanjes gewoon in het vleesnat!

Notities / Tips / Wijnadvies

 

Wijnadvies:

Geef er een glas deftige Chinon bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vlees / Wild
Land van herkomst Frankrijk