Briam vegetarisch

Porties: 4
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 1 uur 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 kilo aardappels geschild en in plakjes van 3mm
  • 4 grote courgettes in plakjes van 3mm
  • 4 middelgrote rode uien in plakjes van 3mm
  • 6 roma tomaten gepureerd
  • 125 ml olijfolie
  • 2 eetlepel(s) peterselieruim versgehakte
  • zeezout en zwarte peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor tot 200 C / hetelucht 180 C / gas 4.
  • Neem de grootste ovenschaal die je hebt - 22x33 cm of groter, je wilt niet dat er teveel lagen groenten over elkaar liggen (gebruik 2 schalen indien nodig)
  • Leg de aardappel, courgette en rode ui in de ovenschaal.
  • Schenk de gepureerde tomaat en olijfolie erover en bestrooi met peterselie.
  • Voeg zout en versgemalen zwarte peper naar smaak toe.
  • Roer de ingrediënten om zodat de groenten overal bedekt is.
  • Voeg ten slotte 100 ml water toe aan de schaal.
  • Bak de ovenschotel 90 minuten in de voorverwarmde oven,roer na 1 uur de groenten om en voeg eventueel een beetje water toe indien nodig (er hoort geen water meer in te zitten aan het eind).
  • Op dit moment proef ik de groenten ook altijd, om te controleren of er nog wat kruiden of peper en zout aan toegevoegd moet worden.
  • Laat iets afkoelen of serveer op kamertemperatuur.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Ovenschotel
Land van herkomst Griekenland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch